PÁLYÁZATOK

Döntés a „Fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2021. évi támogatása" tárgyában kiírt FV-II-21 pályázati kategóriában

Örömmel értesítjük a tisztelt Pályázókat, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium jóváhagyásával a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. meghozta döntését a „Fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2021. évi támogatása" tárgyában kiírt (FV-II-21 azonosítószámú) pályázati kategóriában.

Az FV-II-21 kódjelű pályázatra beérkezett érvényes pályázatokból az Innovációs és Technológiai Minisztérium jóváhagyásával a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. 12 darab pályázatot részesített támogatásban, összesen 22.560.000,- Ft értékben. 

A közzétételi lista ide kattintva érhető el

A támogatási döntésről, a támogatói okirat kiadásának feltételeiről és az ahhoz szükséges dokumentumok beküldési határidejéről, módjáról a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. értesítést küld minden pályázónak. A nyertes pályázóknak programjuk megvalósításához eredményes munkát kívánunk!


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium jóváhagyásával az NFFKÜ - Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság nyílt pályázatokat (FV-I-21 és FV-II-21) hirdet a „Fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek támogatása” tárgyában.

Az FV-II-21 pályázat célja a fogyasztói tudatosság növelésére irányuló tevékenységet folytató egyesületek támogatása, annak érdekében, hogy fogyasztóvédelmi programokat valósítsanak meg az ITM Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola pályázatán nyert, vagy arra pályázó iskolákkal együtt, elősegítve egyúttal a fogyasztóvédelemmel foglalkozó civil szervezetek körének bővítését és a helyi egyesületek támogatása révén a helyi közösségek megerősítését, valamint a fogyasztói tudatosság növelését.

Az egyesületek az iskolákkal szorosan együttműködve az iskola diákjai számára az alábbi programokat szervezhetik:

  • innovatív módszerek bevezetése a fogyasztói tudatosságra nevelésben, gyakorlati fogyasztóvédelmi esetek végigvezetése, esettanulmányok kialakítása és elemzése
  • fogyasztóbarát vállalkozási szemlélet és fogyasztóvédelmi ismeretek gyakorlati bemutatása, ide értve nagyvállalatok és helyben működő kisebb vállalkozások látogatását, fogyasztóbarát magatartásának megismerését is
  • együttműködés legalább két másik, a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet elnyert, vagy arra pályázó iskolával (a címet elnyert intézmények nevét az útmutató 2. sz. melléklete tartalmazza), amely közös, fogyasztóvédelmi területeket magában foglaló programok megvalósítását jelenti
  • a diákok fogyasztói tudatosságra nevelése érdekében vetélkedők, iskolán belüli fogyasztóvédelmi pályázatok szervezése
  • a diákok fogyasztói tudatosságra nevelése érdekében célzott, fogyasztóvédelmi ismereteket átadó tanórák szervezése
  • az oktatási tevékenységhez háttéranyagok és kiadványok készítése
  • az oktatási tematika összeállítása során az e-kereskedelemmel összefüggő fogyasztóvédelmi témakör kiemelt kezelése

Jelen pályázati felhívás keretében azok a magyarországi és határon túli székhelyű, regionális, illetve helyi egyesületek vehetnek részt, amelyeknek célja a fogyasztók érdekeinek védelme, alapszabályuknak megfelelő tevékenységüket ténylegesen folytatják. Amennyiben olyan egyesület nyújt be pályázatot, amelynek alapszabályában nem szerepel fogyasztóvédelmi tevékenység a céljai között, úgy a pályázónak a pályázat beadásakor nyilatkoznia kell arról, hogy működése során fogyasztói tudatosság növelését célzó tevékenységet is végez.

A rendelkezésre álló keretösszeg: 22 560 000 Ft

Támogatási időszak: a 2021. szeptember 1. és 2022. augusztus 31. közé eső időszak.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. június 10.

Az eredményhirdetés várható időpontja: 2021. szeptember

Pályázattal kapcsolatos további információk:
Telefonszám: (06-70) 905-8424
hétfő-csütörtök: 9:00-16:00; péntek: 9:00-14:00
E-mail: szakmai kérdések esetén: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Letölthető dokumentumok:beállítások mentése
Beállítások
Az alábbi Cookie-kat használjuk a jobb felhasználói élmény biztosításáért.
elfogadom
nem fogadom el
elolvasom
Analytics
Az alábbi cookiekat használjuk
Google Analytics
elfogadom
nem fogadom el